Ervaringen Leefstijlprogramma

Ons doel is voor jou een programma op maat te maken in 12 weken tijd waarmee je juist ná 12 weken zelfstandig verder kunt. Vergroten van bewustwording en het maken van jouw eigen keuzes n.a.v. jouw doelstelling. Lees de recensies van voorgangers hieronder.

MET TOESTEMMING GEPLAATSTE ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

"Want na die 12 weken kan ik er wel trots op zijn dat ik er 3 kilo van af heb maar niet het gevoel heb dat ik altijd maar die lekkere dingen had moeten laten staan." Marlou Demmer

Mijn ervaring die ik heb ondervonden tijdens dit 12 wekenprogramma was super!! Mijn doel achter dit programma was, doordat ik veel train doordeweeks met de handbal vond ik het moeilijk om de juiste keuzes te maken wat ik moest eten en wat verstandig was. Ook door de dagen heen kreeg ik snel trek en ging ik sneller dingen snaaien om maar mijn honger gevoel te sissen. Door dit programma ben ik gaan leren om anders te eten. Door meer te gaan eten wat ik normaal altijd al deed. En ja ik at voor mijn gevoel echt al best wel veel :). En een paar kilo er vanaf dat zou ook mooi zijn. Maar mijn hoofddoel was dat ik door de dagen heen niet meer ging snaaien. Het is vooral het bewust worden van sommige producten die je neemt dat je achteraf denkt ohja dat klinkt eigenlijk ook wel heel logisch. Maar omdat je er zelf niet zoveel verstand van hebt weet je niet hoe je dit allemaal moet gaan aanpakken. Door de verschillende weekopdrachten die je moet maken leer je ook met verschillende dingen te gaan, bijvoorbeeld om de 'snelle' suikers te laten staan als je het niet nodig hebt op die dag. Het was af en toe wel pittig vooral op het begin, want dan word in die eerste 4 weken veel dingen van je gevraagd qua opdrachten, maar na deze 12 weken kan ik er positief aan terug denken. Want na die 12 weken kan ik er wel trots op zijn dat ik er 3 kilo van af heb maar niet het gevoel heb dat ik altijd maar die lekkere dingen had moeten laten staan. Want een wijntje in het weekend dat vond ik ook heel belangrijk. Want mijn gevoel was voor die tijd nu mag ik ook geen alcohol meer of dat ik geen taartje meer kon eten in het weekend. Dus als je er over twijfelt om te doen, dan zeg ik gewoon doen!!

"Ik zou iedereen aanraden om hier aan mee te doen omdat de kennis altijd en overal te gebruiken is !" Stijn Banierink

Nadat ik 2 maand voor de start van het 12 weken leefstijlprogramma weer ben begonnen met sporten kwam ik toch met een aantal vragen te zitten omtrent sport en voeding. Voor mij was het ook niet zozeer gericht op het sporten zelf maar meer om welke voeding daarbij hoort. De uitleg over wat er in voeding zit en wanneer je wat nodig bent was zeer nuttig. De wekelijkse opdrachten hebben ontzettend meegeholpen om bewust te worden wat je eet en hoeveel. De Eetmeter gebruik ik nog bijna dagelijks. Ik ben ontzettend blij met de gemaakte keuze om mee te doen omdat ik na deze 12 weken een mooie houvast heb gevonden die ik kan blijven gebruiken. Een aantal opdrachten waren voor mij niet zo van toepassing maar hier werd mooi op ingespeeld door de opdracht iets aan te passen waardoor het voor mijzelf nuttig en toepasbaar bleef. De hulp en coaching was duidelijk, nuttig en prettig. Na de gemaakte opdrachten een duidelijke feedback met eventuele voorbeelden die je daarna nog kon proberen. Ik zou iedereen aanraden om hier aan mee te doen omdat de kennis altijd en overal te gebruiken is !

"Ik heb het 12 weken programma niet ervaren als diëten maar als verstandiger keuzes maken op eet en drink gebied." Roy Wesselink

Ik heb het 12 weken programma positief ervaren het heeft mij handvatten gegeven waar ik mee verder kan. De handvatten die ik opbouwend kreeg kwamen goed binnen soms een week later maar dan was de klik er wel. Ik heb de gesprekken met Joost als zeer prettig ervaren over wat ik miss als alternatieven kan eten of drinken. Maar ook de stok achter de deur als een opdracht niet soepel ging dat ik nog een herinnering kreeg met de vraag hoe gaat het met de opdracht. Dit was zeer prettig! Ook de gesprekken met Thijs gaven mij vertrouwen dat gaat lukken en dat ik het kan. (een stukje mentale kracht) vooral bij het eerste gesprek. Ik heb het 12 weken programma niet ervaren als diëten maar als verstandiger keuzes maken op eet en drink gebied.

"Er is een kleine terugval geweest, maar door het programma hebben we geleerd onszelf sneller te herpakken." Anoniem duo

Het 12 weken programma was voor ons erg leerzaam en waardevol. We hebben erg veel geleerd over voeding, maar ook over hoe keuzes te maken. Er is een kleine terugval geweest, maar door het programma hebben we geleerd onszelf sneller te herpakken.

Wat we erg fijn vinden is dat we voor onszelf een goede basis hebben kunnen zetten waarop we altijd terug kunnen vallen. Daarnaast hebben we meer balans kunnen creëren in ons leven.

Overall was het voor ons dus een fijne ervaring waarin we veel hebben geleerd. Zeker een aanrader!

"... dat ze het op mij aanpaste." Carlin Tijhuis

Wat ik vooral heel goed vond is dat ze het op mij aanpaste. Ik ben namelijk niet zo'n type wat hiervoor thuisopdrachten gaat maken. De gesprekken waren duidelijk en er werd ook echt tijd voor genomen.

"Ik leerde op een verantwoorde manier meer te eten, spiermassa aan te maken en vet te verliezen." Lisa Kemna

Toen ik aan dit 12 weken programma begon was ik compleet de balans m.b.t. voeding kwijt. Mijn persoonlijke doel van dit programma was dan ook om die balans te vinden, iets waarbij ik mij goed voel en vooral iets wat ik vol kan houden na deze weken. Door de lockdown had ik veel tijd om me hierin te verdiepen en begon ik het steeds interessanter te vinden. De eerste paar weken kwam er erg veel kennis over voeding wat mij echt bewuster heeft gemaakt. De persoonlijke coaching tijdens het programma vond ik erg fijn, ik kreeg duidelijke en leerzame feedback waar ik weer mee verder kon. Ik leerde op een verantwoorde manier meer te eten, spiermassa aan te maken en vet te verliezen. Het leukste aan het 12 weken programma vond ik dan ook de metingen op de weegschaal elke 4 weken. Je ziet dan alles wat je hebt geleerd terug op de weegschaal en dat werkte voor mij erg motiverend.

"Door nu alles in de juiste verhoudingen binnen te krijgen, zie ik het gewenste resultaat! En voel me energieker, strakker en sterker." Anoniem

Door een winactie op Instagram, ben ik de gelukkige winnaar die de kans kreeg om mee te doen aan dit 12 wekenprogramma. Ik ben al jaren een fanatieke (duur)sporter en dacht mijn voedingspatroon al goed op de rit te hebben. Dit bleek ook grotendeels zo te zijn, echter was ik altijd nog zoekende naar verbetering en het beter begrijpen wat voeding met je doet. Hoe je het beter kunt toepassen i.c.m. veel sporten en een zeer actief leven. Voor het programma zaten er bij mij met regelmaat dagen tussen dat ik energieloos was en moe. Ook sta ik al een tijdje stil in progressie op sportprestaties. Ik zag weinig verbetering en trainde veel! Door de begeleiding en sturing tijdens het programma, heb ik de aanvullende handvaten gekregen. Stap voor stap ben ik steeds beter gaan begrijpen hoe het werkt. Wat kun je het beste eten voor een training en wat erna. Maar wel de juiste brandstof/bouwstof op het juiste moment. En vooral genoeg! Door nu alles in de juiste verhoudingen binnen te krijgen, zie ik het gewenste resultaat! En voel me energieker, strakker en sterker. Daarnaast de enthousiaste en motiverende begeleiding was top!

"Het opstarten van het programma verliep wat moeizamer aangezien we nu te maken hebben met Corona..." Anoniem

Ik ben begonnen op een punt dat ik diep in de put zat. Ik was vele kilo's aangekomen doordat ik vanwege ziekte thuis heb gezeten. Ik ben van mijzelf uit een sporter en zorg er altijd goed voor dat mijn conditie op pijl blijft. Echter was dit volledig 0 voordat ik begon met het 12 weken programma van bodykicks. Het opstarten van het programma verliep wat moeizamer aangezien we nu te maken hebben met Corona. Dit maakt het wel dat ik het erg jammer vind dat ik destijds niet naar de sportschool toe kon komen. De opdrachten en de coaching vanuit jullie waren echt top. Elke week en eigenlijk elke dag leer je iets bij dat ik mee kan nemen in de toekomst. Ik ben bewuster geworden van eten en sporten. Ik dacht dat op een matje liggen niets voor mij was, maar dit blijkt gewoon superhandig en leuk te zijn. De schema's zijn op maat en deze kan ik er allertijden bij pakken wanneer ik dit wil. Voor de toekomst heb ik zeker nog doelen die ik wil behalen, maar daar heb ik nu wel alle handvaten voor om hier mee bezig te gaan. Nogmaals ik ben bewuster geworden van voeding en beweging en ik voel mij 10x fitter dan voorheen.

"Joost en zijn team waren altijd bereikbaar..." Anoniem Het 12-weken programma heeft mij een verantwoorde levensstijl aangeleerd. Ik ben er achter gekomen dat ik eigenlijk te weinig at. Ik heb geleerd hoe ik op een gezonde manier meer kan eten en zo vet kan verliezen en spiermassa behouden. Ik heb veel inspiratie opgedaan over een andere en vooral lekkere manier van eten. Joost en zijn team waren altijd bereikbaar voor vragen en positieve feedback. Ik heb op een positieve manier leren omdenken en geleerd om afspraken met mezelf te maken.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de rest van mijn leven profijt ga hebben..." Lieke Kamp

Ik ontzettend blij dat ik aan dit programma heb meegedaan! Voor mij was dit programma het duwtje in de rug dat ik nodig had om af te kunnen vallen. Wat ik heel prettig vond was dat de focus lag op de manier van afvallen, en hoe ik deze ook na 12 weken kon blijven vasthouden. Daarin kreeg ik in dit programma ook veel ruimte voor eigen invulling wat betreft hetgeen ik wilde eten en waar/hoe ik mijn leefstijl aan wilde passen. De begeleiding die ik hierbij kreeg was heel positief, aansporend, motiverend & ondersteunend; waarbij ik ook hele fijne tips and tricks meegekregen heb over eten & leefstijl in de vorm van (theoretische) kennis en opdrachten om uit te voeren. Ik ben ontzettend trots op het resultaat dat ik heb weten te behalen, maar ik ben vooral trots op hoe ik dat heb bereikt. Tijdens dit programma heb ik heel veel inzicht gekregen in hoe mijn leven was, heb ik mijn lijf nog beter mogen leren kennen en heb ik mijn denk en gedragspatroon met behulp van de begeleiding positief weten aan te passen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik de rest van mijn leven profijt ga hebben van alles wat ik heb mogen leren en ervaren tijdens dit programma!

"Ik vond het leerzaam om erachter te komen dat door meer te eten (gezond natuurlijk) ik veel vet ben verloren..." Ellen Löbker

Ik wil Joost meteen bedanken voor de 8 weken waarbij hij constant bereikbaar was en goede hulp en tips bood. Het meest interessante aan de 8 weken vond ik de informatie over het eten. Wat doet welk soort voedsel met jouw lichaam? En wat gebeurt er wanneer je niet genoeg eet en ook nog blijft sporten. Ik vond het leerzaam om erachter te komen dat door meer te eten (gezond natuurlijk) ik veel vet ben verloren, af ben gevallen en mijn spieren langzaam de kans kregen om op te bouwen. Terwijl ik een aantal jaren geleden zo min mogelijk probeerde te eten. Waar ik dan ook het meeste aan heb gehad zijn de persoonlijke gesprekken met zowel Joost als Thijs waarbij ik de vragen over voedsel kon stellen. Ook het sturen van mijn eetdagboekjes brachten leerzame momenten over wat voedsel met je lichaam doet en wanneer je welk voedsel nodig bent. Voor mij voegde de opdracht van het boodschappenlijstje wat minder toe aan het programma. Het is namelijk nooit geweest dat ik ongezond at. Ik at te weinig en ja... die spontane momentjes in het weekend langs de supermarkt die staan natuurlijk nooit op het lijstje 😉. Maar daarnaast heb ik met boodschappen halen niet alleen rekening te houden met mijzelf, en gaan er ook ongezonde producten op het lijstje en ik denk dat dit ook op andere lijstjes het geval was. Niet alles is te vervangen als het ook voor anderen is. In het begin hield ik heel erg bij wat ik at en schreef ik alles op. De tweede helft schreef ik dit niet allemaal meer op. Maar dit bleek niet negatief en mijn meting was alsnog gewoon goed gelukkig. Door dat ik wat 'vrijer' ben geworden hierin vergeet ik soms wel dat ik op een dag dat ik sport, meer moet eten. Dus ik zal af en toe toch nog even moeten bijhouden. Ik neem nu elke dag een portie groente mee naar het werk om de 300 gram groentes te halen. Die blijft er in 😉. Voor mij was het 8 weken programma echt een stok achter de deur en een nieuwe start om weer goed en bewust te eten. Dat was wat ik op dat moment ook echt nodig had. Nu heb ik weer een goed ritme en ga ik er natuurlijk mee door. Want het is helemaal niet lastig vol te houden, blijkt. Wanneer je maar iets meer kennis hebt over wat het met je lichaam doet 🙂 Dankjewel team Bodykicks !

"Het programma verliep midden in de coronaperiode waardoor..." Koen Leus

Ik heb meegedaan aan 8 weken van het 12 weken programma. Ik was op zoek naar de motivatie om te sporten en om er plezier in te hebben. Op het gebied van voeding was het goed te doen, maar dat komt ook omdat ik voor het 8-weken programma ook al wel vrij gezond at. Het programma verliep midden in de coronaperiode waardoor ik veel contact met Joost heb gehad via whatsapp of bijvoorbeeld Facetime. Er wordt echt veel aandacht aan je besteed en je kunt het alles aanpassen aan je eigen wensen of doelen. Belangrijkste punt was voor mij dat ik ook 8 weken gestopt ben met alcohol drinken. Dit heeft mij erg veel geholpen om mijn doelen te halen en om gemotiveerd te blijven. Ik ga vanaf nu 1x per week sporten bij Bodykicks. Ik ben tevreden over het programma en heb er denk ik voor in de toekomst ook echt wat aan qua voeding, sporten en denkwijze.

"Er werd wekelijks gecommuniceerd over hoe de situatie is." Anoniem

Ik heb het deelnemen aan dit programma positief ervaren. Ik heb geleerd en ben me er meer bewust van geworden dat voeding in combinatie met sporten erg belangrijk is en om hier op een juiste manier mee om te gaan. De vrijheid van het zelf mogen kiezen van eten en dat je daarbij handvaten kreeg vond ik prettig, op deze manier is het ook langer vol te houden. Verder ben ik ook tevreden over de aanpak en begeleiding. Er werd wekelijks gecommuniceerd hoe de situatie is. Al met al kan ik het erg aanraden om mee te doen aan dit programma om op die manier je doel te behalen.

"Het heeft mij bewust gemaakt..." Marlin Stundebeek

Tijdens het 12 wekenprogramma heb ik geleerd hoe ik op gezonde manier kan eten. Ik mag veel meer eten dan ik hiervoor deed. Ik heb geleerd hoe ik dit zelf in kan vullen. Dus geen vast eetschema. Door de vrijheid om zelf dingen te bedenken, heb ik hier veel meer aan op langere termijn. Naast voeding heb ik geleerd wat stress met je doet en dat het belangrijk is dat je tijd voor jezelf neemt. Ik heb hier heel veel aan gehad. Ik probeer nu iedere week één dag zonder afspraken te plannen. Ook heb ik een erg leuk sportschema, die mij vrijheid geeft om te trainen aan de hand van mijn energie. Kortom; het schema heeft mij op allerlei manieren bewust gemaakt hoe ik dingen aanpak en wat echt goed voor mij is.

"Erg positief!" Timo Zwiep

Mijn ervaring met het 12 weken programma is erg positief. In alle metingen die gedaan worden, wordt verantwoord hoe het zit en wat het inhoudt. Of er progressie is gemaakt of wat anders. Stapsgewijs word je door de 12 weken geleid en dat is erg fijn vond ik, dat je niet beladen wordt met informatie. En later wordt ook uitgelegd waarom je bepaalde dingen leert. Wat nog een heel fijn punt is, de aandacht die je krijgt voor je training schema en met voeding en met voeding schema. Al met al de 12 weken ervaring van mij was erg positief.

Ik wil Joost en team hartelijk bedanken voor deze mindset Els Boomkamp

Ik heb in maart 2019 deelgenomen aan het 12 weken programma van Joost. Ik ging voor de volle 12 weken. 12 weken met aangepaste voeding, 5x per week trainen en géén alcohol. Mijn doel: sterker worden, hulp bij het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en afvallen. In het begin had ik wat moeite om me aan de gestelde 'regels' te houden. Maar door de fequente en positieve app-jes van Joost kwam ik snel in het goede ritme. In april hebben we nog eens gezamenlijk gegeten, wat heel gezellig en leerzaam was. Elke 4 weken werd je gewogen, dit was altijd een spannend moment! De eerste weging na 4 weken viel tegen; niets afgevallen, niet in spiermassa aangekomen. Dat was wel even een tegenslag. Gelukkig konden ze me gerust stellen. En na 8 weken waren daar de eerste positieve resultaten. uiteindelijk ben ik er na 12 weken (iets) slanker en gespierder uitgekomen. Maar het belangrijkste; ik ben nu op de hoogte wat je qua voeding het beste kan eten. Hierdoor zit je veel lekkerder in je vel. Ik wil Joost en zijn team dan ook hartelijk bedanken voor deze mindset.

"Leerzaam." Jelmer Tijink

Het was een goed een leerzaam programma. Ik wist eerst niet veel over voeding en sportte altijd zoals ik zelf wou. Dit programma heeft me precies geleerd doelgericht te werk te gaan. Zowel de combinatie van voeding en een weekschema voor krachttraining in combinatie met Hiit (kickboxing conditietraining). Je leert veel om zelf na te denken over wie je bent, wat je wilt en wat je moet gaan doen.

"Just do it!" Hugo Baartman

Bewust worden van wat voeding je lijf doet is voor mij het belangrijkste lange termijn resultaat. Dat in combinatie met bewegen.

"Succes!" Bart olde Engberink

Het waren 12 intensieve, uitdagende, confronterende weken waarin ik veel veranderingen heb kunnen doorvoeren op mijn levensstijl. Ik ben in 12 weken veel verder gekomen dan ik zelf verwacht had. Veel goede begeleiding en motivatie. Met trots kan ik zeggen dat ik mijn 12 wekenprogramma met succes heb afgesloten!

"Zeer zeker een aanrader." Simon Tibben

Mijn ervaring was dat je als je probeert droog te trainen je goed op je voeding moet leggen en dat compensatie heel belangrijk kan zijn voor het resultaat. Vooral het compenseren vond/vind ik zeer interessant. Ik heb aan de 12 weken veel gehad zodat ik de komende weken hier op kan letten om ervoor te zorgen in prestaties vooruit te gaan terwijl ik wel een paar biertjes kan drinken. Het 12 weken programma was zeer informatief en zeker een aanrader.

"Thanx!" Ysbert Ewouds

"De omgekeerde kilo knaller :-) !" Goed programma, als de trein eenmaal begint te rijden spring je er vanzelf op en ga je investeren in jezelf. Perfecte coaching en duidelijk uitleg over hoe en wat. Waar een wil is, is dit 1 van de betere wegen! Voor mij op naar nog minder KG en meer muscles.

"Ik wil iedereen bedanken!" Ralph Groote Beverborg

Mijn ervaring met het programma was zeer positief ik heb veel dingen gezien en geleerd. Wat wel en wat niet, leuke lekkere weetjes. Ik heb verder geen negatieve opmerkingen. Misschien voor een volgende keer een 2e groepsapp aanmaken waar je onderling informatie tips and tricks of gerechten kunt delen. Verder vond ik het goed zo. Ik vind het alleen erg jammer dat ik mij niet 100% kon inzetten i.v.m. veel overwerken, de rugblessure op mijn werk opgelopen, en nu weer overwerken wat geen positieve invloed op het lichaam heeft waardoor ik ook weinig heb kunnen sporten. Ik baal hier natuurlijk erg van. Ik ben hierover ook in gesprek met het werk om dit te veranderen zo gaat het namelijk niet langer. Hier kan hetprogramma ook niks aan doen, ligt volledig aan mijzelf. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die aan het 12 weken programma heeft geholpen/gewerkt.

"Vooral doorgaan!" Anoniem

Ik vond het bijzonder. Tevreden over het traject, de begeleiding en het uiteindelijke resultaat. Goed te doen.

"Na de eerste 4 weken al.." Anoniem

Ik vond het 4 weken zeer leerzaam. Het is nu voor mij duidelijk waar ik op moet letten met eten en welke resultaten je er mee kunt behalen. De 4 weken zijn net te kort om veel resultaat mee te halen maar heb genoeg info opgedaan waarmee ik nu zelfstandig vet kan verliezen of andere dingen kan behalen waarbij voeding belangrijk is.

"Ik was erg nieuwsgierig en benieuwd!"_ Anoniem

Ik had mij opgegeven om meer controle te krijgen om op een gezonde manier af te vallen. Ik heb meerdere handvaten gekregen en ben zelfs afgevallen, terwijl ik dacht dat dit niet meer zou gebeuren, omdat je toch veel mag eten en geen hongergevoel hebt. Wel blijft het moeilijk om het zo te houden i.v.m. 'blessures' terwijl je niet veel kunt bewegen.